Зоряно на двори

Таиса Гамаюнова
Зоряно на двори -
Мабудь вжэ свитайе,
Ничь туманом сызым
В бэрэзи сидайе.

Крапочкы милэньки,
Наче чирыз сыто,
Ой, жаркэ вдалося
Як на грих цэ лито.

Дэ вин молодык той ?
Наче заблудывся,
Вин бы нам з дощамы
Так бы прыгодывся.

Був же дощь колысь
Наче полосою,
Миряла калюжы
Змалку я босою.

Тилькэ пырыстанэ
Ляпать вин из нэба,
Вулыцой скорэнько
Бигать мини трэба !

Пяточкамы стану -
Грязь як наче з манкы,
Тэпла ж та водычка -
Сиська наче в мамкы.

Зразу розумлию -
Спать мини охота,
Так пычуть вже очи -
Вся з мэнэ робота.

Ляжу у свитлыци,
Хоть вздримнуты трохы,
Як прынцэса наче
В сказки на горохи !

Як жэ було гарно !
Щоб вам так жилося !
Щастя такэ в свити
Вам бы взнать прыйшлося !

Душно як сёгодня
К полудню так стало,
Тучкы есть на нэби -
Ну чогось так мало.

Сонцэ як здурило,
Охи прыпикае,
Пэрвый тыждынь лита -
Так дощу й нымае  !

02.07.2019.