Тошлэремэ кереп, йодэтмэ

Дания Хаярова
Тошлэремэ кереп , йодэтмэ,
Урын юк бит синга , йорэктэ.
Йорэк турен сагыш урады,
Синга хазер урын калмады.
Гаеп озлэп , юллар юллама ,
Йорэгемдэ юлын юк анда.
Тангнар белэн коттем , язларда,
Тоннэр озын булды жэйлэрдэ.
Коттем сине , тугель . котмэдем,
Уйларынга мине кертмэден.
Сонглап минем юлны озлэмэ,
Яннарыма килеп , тозлэнмэ.
Ометлэнмий йорэк , бушады,
Котеп сине йорэк , сусады.
Юллар китте хазер як - якка,
Сою китте икэн кай якка ?