Без дощу

Марина Чиянова
Може, варто без драми,
А може, без неї незрозуміло -
Місто не може пуститися берега,
Його охопила злива.

Випробування водою:
вона стирає всі пророчі літери.
Ви робите і з цього міста Трою,
обнесену мурами вітру.

Де починається Ваша територія, всі винні:
хтось у таланті, а хтось в красі,
хтось в енергійному твісті на балконі,
хтось - у вірі в велич Русі.

І цей потік облич без аномалій,
Потік молодих помилок
Нагадує стародавню Італію
або піфагорейський урок.

Знати забагато - найбільше щастя,
Зберігати знаки в портфелях та на екранах,
Приборкуючи примхливий настрій,
Думати про застиглі рани,

Що їх, мов квіти, ми ростимо на собі,
Медитуючи на подільських дахах...
Ви не терпите перебування в юрбі,
І я не можу ходити по базарних світах.

Без дощу тут буде суцільний пил -
Залишки червоних суконь, уривки пісень,
Але, допоки сонне місто хропить,
Впишіть мене в історію
Бодай на один день.

(с) Maryna Tchianova, 2019