В. Ф. Лисенку

Доктор Эф
Ну як там Рим, за рік до ювілею?
Шкода без Вас чарчиною дзвеню
Бо ви вдались на заздрість Одісею
Гуляєте по Римським авеню.

А в нас книжок невиданих чимало
А Ви там каву с Папою п’ете
Чи ми вам, видавцю, не наливали
Чи може наливали, та не те.

Давайте повертайтесь дорогенький
Без Вас вже діб до біса відгуло
Вертайтесь чепурненький, чи п’яненький
Мерщій вертайтесь, щоб там не було.