Вир

Марина Чиянова
Вир.
Сон у сні бетелем проникає в розум.
Південь.
Туди на заслання лине Слово.
Не прийшло Прощення.
Не прийшло і Каяття.
Рими в словах браманів
Чергуються зі свавіллям.
Вир.
Сон у сні.
Богема.
Північ.
Смикає за руку недбало.
Знайомі?
І немає сили збрехати:
‘Non, Vous Vous trompez, Monsieur’.
Вир.
Сон у сні.
Захід.
Тліє вогнегасник віри.
Знайомі?
Так, через тексти.
До подразнень на шкірі Землі.
До лампад у серцях.
До тиші.