Колись цей день я з рад стю чекала

Клавдия Дмитрив
Колись цей день я з радістю чекала,
Чекала , щоб нарешті він настав.
Як святкуватиму - завчасно планувала.
В цей день і соловей в саду співав.

Але тепер вже час  хочу спинити,
Щоб хоч на мить затримався й не  біг,
Щоб рік в календарі  десь  зупинити,
Щоб час мені  той  підкоритись  міг.

Не хочеться, роки щоб  додавались,
Щоб брали назавжди мене в  полон.
Щоб між собою якось домовлялись,
Й рік молодості надовго сів на трон.

Як винайти таку  машину  часу,
Яка б хоч  трішки гальмувала кожен  рік?
Яка б  додала нам тільки окрасу,
Й рокам моїм  щоб  зупинити лік.

03.06.2019 р.