Псалом 43. Пророцтво

Игорь Степанович Шевчук
                Пресвятій Трійці з трепетом
                і з любов’ю присвячується

Не ангелам Він підкорив
весь світ грядущий
про що з глибин й висот
йму слово…
про що й пророки!..
Багаті ж, як жінки,
              мов відрізаються
ще самолюбуванням
з своїх багатств раптово
від тих… у яких — Бог,
і я люблю найдужче!..


Але вже діє це —
найглибше — слово.
І мовлять ось: «мене це
                зачепило».
Й мов у вікні
і блискавка і
                гостре шило
може пора всіх шити
й взяти
і вселити дратви
як ймуть од страху обмирати
то щоб спасінням — ворушило!
бо Бог є сила
кому жить
кому вмирати!!


Плигатимуть із радістю
за грати!!
кому спасіння в плечі протіснилось
кому спасіння —
                у дві дулі протіснилось.
Гряде! — що ще нікому
                і не снилось.


Той, що освячує, і ті,
що освятились, —
усі Його.
І каже «браття ви» серед громади.
Він називає їх братами!!
А ті, що викличе Він їх
                із-під татамі…
поміж чортами…
яких страх смерті все життя
тай в рабстві втримав
підем казали
бахнемо дверима.
І шилом дам — то й поліцейські — просвітились
чи й освітились.


Блись шилом — й слово у серцях
а іншим — і в задах
бо що ж
нероби


А Випробуваний — Він блисне цим,
що через пробу,
всіх прожене хто є
нероби!
Всіх збереже —
хто Богу робить!!

01.06.2019