Пригоди донечки

Людмила Плевако
Пригоди Марічки

<Людмила Плєвако>


/Вірш про мою донечку. Написала його ще у жовтні – листопаді 2010 року, і от сьогодні випадково знайшла, перебираючи папери :-) /.

Я маленька дівчинка.
Звуть мене Марічка.
Про свої пригоди я
Розкажу вам трішки.

Нещодавно їздила
Я погостювати
До бабусі й дідуся.
У селі в них хата.

Вранці я прокинулась,
Ліжко застелила,
Чистою водицею
Личенько умила.

Рушничечком вишитим
Витерлась старанно
І надвір помчалася
Зустрічать світанок.

Літній ранок чарівний:
Теплий, свіжий, тихий…
Лиш щебечуть пташечки
Серденьку на втіху.

Та порушив тишу вмить
Півник наш строкатий.
Закричав: «Кукуріку!» –
Всім пора вставати.

Та ніхто вже і не спить:
Всі по господарству
Метушаться, порають
І тварин, і птаство.

До бабусі й дідуся
Я побігла з ганку,
Побажала від душі
Доброго їм ранку.

«Чим в пригоді стати вам?» –
В них я запитала.
Виявилось, що кролів
Ще не годували.

Кролики пухнастенькі,
Мовчазні й слухняні,
Їжте ніжні лопухи
І полин духмяний!

Поділила я кролям
Порівну травичку,
В мисочки їм налила
Чистої водички.

Потім з дідусем вели
На зелену пашу
Норовливу кізоньку –
Королівну нашу.

Вже бабуся на той час
Кізоньку здоїла
І парненьким молочком
Кішку напоїла.

На сніданок до млинців
Молоко доречне.
З медом чи вареннячком
Смачно, безперечно!

Повернулись ми із лук –
Вже млинці готові,
І бабуся кличе нас:
«Швиденько до столу!»

Ситі гуси і качки,
Кури вже поїли.
От тепер могли і ми
Снідати спокійно.

Не забули і собак
Ми погодувати.
Вони, вірні, і вночі,
І удень на варті.

А млинці такі смачні,
Просто тануть в роті –
Із козиним молочком
І медком добротним.