Акацiя

Клавдия Дмитрив
Знов білим цвітом акація цвіте,
Духмяні пахощі розносяться усюди.
Джміль гучно поміж гронами гуде,
Але, на жаль, довго цвісти не буде.

Так буйно скрізь акація  цвіте,
І аромат її ні з чим не порівняти.
Для бджолів – це є плесо золоте,
І є із чого там нектар збирати.

Цвіте акація у лісі й край доріг,
Біля будинків, в парку й на алеї.
Від вітру цвіт літає, наче сніг,
І погляд важко відвести від неї.

Цвіте акація, цвіте лиш раз у рік,
Але встигає нас потішити цвітінням.
Якби ж цей час продовжити хто міг,
Й насолодитися бджолиним  тим гудінням.

Цвіте акація, та солодко цвіте,
Тішить нас і запахом і цвітом.
Росте вона, росте собі, росте,
І гронами вітається із літом.

30.05.2019 р.