Боротьба з минулим

Виктория 75
Попереду знову минуле:
Тяжкий нездоланний тягар.
Багато років промайнуло:
Пекучий здіймається пар.

Кружляє, не хоче зникати.
Нагадує кожного дня,
Які були болісні втрати,
Неначе колюча стерня.

Потрібно минуле позаду
Залишити – в цьому є суть.
Думками привестись до ладу,
Печаль вгамувати та лють,
Очікуєш завтрашній путь,
Милуючись – хмари пливуть.

А все, що було та зітліло:
Стирається хутко, як пил.
Завади долаються вміло,
Вразливий  прикриємо тил,
Під захист Небесних вітрил
Спасіння дає Небосхил.

07.06.2019