Туган авылым Тубэн Кэминкэ - Онтылмый ул, хэрвакыт

Динара Мухамаева
Туган авылым Тубэн Кэминкэ -
Онтылмый ул, хэрвакыт истэ...

Динара Мухамаева - Шакирова

Туган авылым Тубэн Кэминкэ -
Онтылмый ул, хэрвакыт истэ.
Шунда туып, шунда устем мин,
Бер ислэремнэн чыкмый хич тэ.

Уйсу жиргэ урнашкан авыл,
Курэсен янына барып житкэч.
Ел да кайтам туган авылыма,
Сагындыра икэн ул киткэч.

Авылымнын табигате бик матур,
Инеше ага авылны булеп.
Кунакчыл халык яши анда,
Уз коннэрен узлэре куреп.

Авылымнын кешелэре бик гади,
Бер -беренэ ярдэмлэшеп яши.
Эштэ унганнар,сузгэ тапкырлар,
Сынатмый алар шулай эшли.

Яшэсэм дэ авылдан еракта,
Хэрвакыт сагынып монланам.
Авылдашларым якын кунелгэ,
Алар белэн хэрчак горурланам.