Алмагачлар кия ак шэлен

Динара Мухамаева
Алмагачлар кия ак шэлен.

Динара Мухамаева - Шакирова

Кышлардан сон язлар килэ,
Кояш сибэ нурын жиргэ.
Алмагачлар кия ак шэлен,
Жилферди назланып искэн жилгэ.

Язлар килэ матур булып,
Кошлар сайрый талга кунып.
Тынлап торсан кош сайравын,
Кунеллэр нечкэрэ монга тулып.

Тиз бирелэ кунеллэр хискэ,
Тойсан эгэр яз сулышын.
Чишмэ ага челтер - челтер,
Ташып чыга ярга тулышып.