Тополя

Светлана Ганоцкая
Так гаряче, сухий пісок пече у ноги.
Під сонцем, в мареві, біжить дорога.
Гойдає міражі липнева спека.
У думку навіває вірш...
Посеред степу,
ген, за селом, росте тополя.
Самотня і струнка, така вже доля.
Під вітром, коси - віття розтріпала.
Гойдає її і ніжно - люлі - люлі,
наспівує пісні - засни, засни...
Вона таємне щось шепоче, -
про мрії весняні і що до нього хоче.
Через дорогу явір, та не скоче.
Свої чарунки, на листочках пише.
І шле  із вітром, але адреси той не знає,
Листи до адресата  не доходять.
Вона сумна, на відповідь чекає.
 Не дочекавшись знову шле і пише.
Він не відповідає - тиша...
І лише вітер  ту причину знає
І гілля  ніжно все гойдає і гойдає.