В зливу втеча

Марина Степанская
Крізь сонце - довгоногий дощ.
Між променями - краплі.
Вздовж вулиць і навколо площ -
Цибаті мокрі чаплі,

Світлоголові ліхтарі
Й тополі тонкостанні.
Громи-кремезні дзвонарі
"Бем! Бем!" безперестанно.

Полоще хлюща гілля лип,
Чоло лоскоче й плечі...
Цілуй солодше... Нижче... Вглиб...
Від світу в зливу втеча.

першодрук 08.06.2019