Из цыкла картинки русского мира

Славамир Адамович
ИЗ ЦЫКЛА "Картинки "русского мира" "

Дзяўчына-бляндынка,
дзяржава-****зінка... -
вось гэта карцінка!..
Бягуць паліцаі адзін за адным,
як-быццам на мора ў захоплены Крым.
Бягуць яны з мэтай дзяўчыну дагнаць,
за надпіс на срацы рублём пакараць,
бо гэта ў Расеі "работай" завецца:
сваіх прыгнятаць "от чистого сердца"...