Falszywe srodowisko

Татьяна Прит
Falszywe srodowisko,
Gdzie nikt nie powie szczerze w twarz.
A tylko knuje, obgaduje za plecami.
Po cichu czeka jaka korzysc dasz.

Gdy slowa plyna jak ten miod,
A mysli tak odwrotne.
I nikt nie boi sie wylewac brud,
Bo plany ma zawrotne.

I jak nauczyc sie odrozniac falsz.
Czy prawda ma zwyciezyc ?
Tak przyjazn zmienia sie w zepsuty barszcz.
I nic nie pozostaje , jak to wszystko pieprzyc.

TAT 24.04.2018 ( 15.28)