Дамах

Марьям Алискерова
Цифер алач цавун чинал,
Вили хьанва са гьуьл хьиз.
Квар къуьневаз яд гъиз финал,
Рикlе жеда са гуьл хьиз.

Муьгьуьббатдин ялав рикlе,
Цlай яна за куькlуьрна.
Къе зи кlанид ава хуьре,
Мад за шиир туькlуьрна.

Яр,муьгьуьббат,жегьилвал,
Хьаначиртlа рикlе зин.
Гьикl ийидай дамах вал,
Авачиртlа  хуьре чин!