мiське

Александр Ярошевский
рвучким нарваним
життям міським
відкритість ран
під бинтом вузьким

щодня ув вири
потоків вправ
де кожен щирий
хто вгальмував

розмови зустрічі й sms
час твій свій час
neither more
nor less
 
вогні на поверхах уночі
притримав подих
тепер кричи

кому про що та нащо казна
міське життя
тир театр уяв

***
de profundis

візерункуватими
з слів витинанками
вхоплені в жалю
чи в захваті від
тих картинок згадає чи хто
що бажав він?

неправда мов трунок
на смак звабить ще й ще допоки
основи не вб`є
приголомшений мозок заснулий
попри й на всі боки

і довго
і довго
          плисти з глибини
de profundis

непевно та вперто
невпевнено й смуток
ковтати мов кисень
                уявний

реалії певні
світ витончений
давній й дальний
до неба
до неба
до самого синього неба

de profundis