Язны сагыну

Марат Айбаш
Кабат килде язлар,
Кунеллэрдэ назлар,
Коштай очам гуя талпынып.
Купме еллар уткэн,
hич сурелми икэн
Йорэктэге сою ялкыны.

Истэ эле hаман
Еракларда калган
Бэхет тулы тэуге языбыз.
Айлар-еллар саен
Сагынам яшьлек танын,
hич онытылмый сою-назыбыз.

Гомерлэрнен язы
Инде куптэн узды,
Озакламас монсу козлэре.
Яшьлек елларыннан,
Гомер юлларыннан
Бары сине генэ эзлэрмен.

(10.06.2019)