БицIи космонавт

Гюльмагомед Расулов
Ккун дубхьна ич бицIи Аьлдиз,   
ТIирхуз укIу завун аьршдиз.
Аш ипIуйи, никк убхъуйи-
Космонавт хьуз ккундийи.

Адашди гъабхи шагьриан,
Дугъаз ракета лап уткан.    
Гьяятдиз удручIвди хул’ан,
Дид’ин духьна бегьем гьяйран.

Ккун апIура Аьлди бабкан,
«Уягъ апIин» - кIур, гвачIнинган.
«Ахсрар ккивси, дарш шулу кьан.
Аьршдиз тIирхурза лисунган».

Саб геренди ккудубкIну йишв.   
Хъяркьяйизра Аьлди улар,
Бабу апIури а дихар            
«Гъудужв! Лисун духьна йигъар!» 

Хъа Аьли хъергрира адар,
Суфрайихъ диврашра хинкIар.
«Гъитай! Белки хядарикан,   
Рякъюрашул бализ нивкIар».