Поговори зi мною...

Ален Мак
Поговори зі мною, хлопчику маленький,
 Я бачу, хочеш щось мені сказати,
Та ще не вмієш, бо не так швиденько, 
Не легко зовсім  в світі цім навчатись.

Тай жити, сонечко моє, не легко,
Тобі лиш кілька місяців  від роду,
У березневий день приніс лелека,
Майбутнього продовжувача роду.

Маленький хлопчик, а такий вже статус,
Та поки поряд  ненька,  бабці, татко,
У цьому світі нічого боятись,
Тобі,  моє  рідненьке онучатко.

А як візьме бува дідусь на руки, 
Спокійна й впевнена та сила дідусева,
Зникають в просторі мелодії і звуки,
Лиш голос діда, стримано – веселий.

Ну посміхнись мені, майбутній наш козаче,
Долоньки стиснулись і губки вже надуті,
Ще мить і оченята ось заплачуть.
Як же мені, твоїй бабусі, бути?
 
Я пригорну тебе щільніш, моя дитинко.
Ось колискову ще одну згадала,
Та й заспіваю, все що у дитинстві,
Твоєму таткові із ніжністю співала.