Ще рисувам

Росен Русев
ЩЕ  РИСУВАМ
Автор: Р. Русев             

Ще рисувам.
С думи ще рисувам трева
полегнала от източен вятър,
зелена и мека,
цъфтяща и мамеща,
да полегнеш по гръб
и облаци път да чертаят.

Ще рисувам гора,
в стих молещ за обич,
топъл вятър клони разклащащ,
листа шепнещи обични думи,
дъх от аромат на липа,
поточе бълбукащо,
живителна струя –
прохлада за уморени ръце,
думи, в застинало време,
дни без албуми за спомени
и добра, добра тишина.