Миста родыми

Таиса Гамаюнова
Ой, чогось набрыдлы
Клопоты по двору,
Як души схутилось
У стэпу простору.

Выйду из подвирья,
Стану на дороги -
Хай куды хотять жэ
Тай гуляють ногы.

Я сама-то знаю -
Чо ж  там прытворяця.
У миста родыми
Знов воны стрымляця.

Дэ бэрэстка вольно
Розляглась в долыни,
Зонтыком мыдовым
Наче на пырыни.

Та будяк у ричкы
Роспушыв корзынку,
По миж ным знайду я
До воды тропынку.

Ох и пахнэ вин жэ -
Як из мэдом соты !
А шмыли гарцюють -
Наче самолёты !

Бэрыжок пологый -
Наче на лодони,
Як була мала я,
Тут купалысь кони.

Дыки уткы воду
Бовталы на плэсах,
Та кругы по рички -
Як з гарбы колэса.

Прыдывлюсь на мисто
Колоброда знову,
Можэ дэсь на щастя
Я знайду пидкову.

Ой, миста родыми -
Як вы дорогэньки !
Дэ булы щаслыви
Як булы манэньки !

13.06.2019.