Съвест

Росен Русев
СЪВЕСТ
Автор: Р. Русев               

Моята съвест,
вечно търсеща,
чоплеща в мен,
нещо скрито, навярно,
зрънцето истина
останало скрито
някъде там, във душата ми.

Може би е молитва
останала недовършена,
или метафора към светците,
неизречена истина
пред икона в параклиса,
бяла  приказка
без да ме буди,
утрин с кафе недопито,
без час за събуждане.


Моята съвест –
готова да ме убие
без да ме съди.