Бiблiя вiд Кота

Таисия Цыбульская
З самого початку не було нічого, і нікого, і сумно було, і самотньо.
І сотворив Бог КОТА. І побачив Бог, що добре це... Було... Недовго...
І сказав Кіт - НЯВ!
І сотворив Бог небо і землю, аби міг Кіт ходити по ній. І добре було... Недовго...
І сказав Кіт - НЯВ!
І сотворив Бог світло. І побачив Кіт, що це добре. І гуляв Кіт по землі під небом, грівся на сонечку. І побачив Бог, що добре це... Було... Недовго...
І сказав Кіт - НЯВ!
І сотворив Бог рибу в річках, морях і океанах. І гуляв Кіт по землі під небом, грівся на сонечку, їв рибу з річок, морів, і океанів.
І побачив Бог, що добре це... Було... Недовго...
І сказав Кіт - НЯВ!
І сотворив Бог корову.
- Це добре, - сказав Кіт, але хто буде доїти корову?
І сказав Бог:
- А чи не сотворити Людину за образом і подобою Твоєю?
- Няв?! - здивувався Кіт, - Моя подоба неперевершена! Чи зможеш ти, Боже, сотворити щось іще, настільки ж прекрасне та ідеальне?
І задумався Бог. І погодився. І сотворив Бог Людину за образом та подобою Своєю.
І гуляв Кіт по землі під небом, грівся на сонечку, їв рибу з річок, морів та океанів, пив молоко від корови. І побачив Бог, що це добре... Було... Недовго...
І сказав Кіт - НЯВ!
- Коте, - сказав Бог, - я зробив усе, чого ти бажав! Дай мені спокій! Я маю право хоча б на один вихідний!
- Боже, - відказав Кіт, - це так. Ти, дійсно, дуже багато зробив! Я гуляю по землі під небом, гріюся на сонечку, їм рибу з річок, морів, та океанів, Людина доглядає мою корову, я п'ю молоко, але... сумно мені! Нікому вичісувати реп'яхи з мого розкішного хвоста, нікому гладити мою спинку, нікому бавитися зі мною! Я сам-один.
Зітхнув Бог, але відмовити Коту не зміг. Хто ж відмовить ідеальному творінню своєму?
І сотворив Бог для Кота - Кішку, а для Чоловіка - Жінку, і назвав Чоловіка - Адамом, а Жінку - Євою. І наказав Бог Адаму і Єві догоджати Котові у всіх потребах його, аби не знав він смутку та голоду. І наказав плодитися і розмножуватися всім дітям своїм.
І гуляв Кіт по землі під небом, грівся на сонечку, їв рибу з річок, морів та океанів, пив молоко від корови, Адам доглядав господарство, Єва вичісувала реп'яхи із пухнастого хвоста, гладила спинку, бавилася з Котом, Кішка народила безліч кошенят, і добре було... Недовго...
НЯВ! - сказав Кіт.
Я у відпустку! - сказав Бог.