Туман сив над р кою

Клавдия Дмитрив
Туман сивіє над рікою,
Зозулі у гаю кують,
А хлопці рушили до бою.
Із кулеметів враги б'ють.

Вже хмари сонце заступили,
На землю знову ллється кров.
Несуть героїв у могили…
А постріли все знов і знов.

О Боже, знову стрілянина,
І чути стогін , зойк і крик…
Коли прийде вже тая днина,
Щоби  чужинець щез і зник?

…І знову голови поклали
Соколи –хлопці молоді.
Життя своє вони віддали,
І побратими у  біді.

Тепер вже смрад стоїть в повітрі,
Лежать обвуглені  тіла.
І прах здіймається на вітрі,
І Укрїна - не ціла…

15.06.2019 р.