Святкую день

Марина Степанская
Четверта десять. Сутінки.
Світанок ще за обрієм.
Пташа мале заспівує
Гімн сонцю і життю.

Крилатий хор - "Тьох-тьох! Цвірінь!"
"Осанна!" "Дня народження!"
Ярило усміхається,
Cліпучо-золотий.

Вітрець в траві ховається,
В'юниться в кронах, й брижами
Лоскоче плеса... Літечко!
Народжується день.

Предвічність й нерозгаданість,
Священнодія й таїна -
Всепереможне й трепетне
Життя! Святкую день.