Вибори

Валентина Шакула
Дуже часто в нас бувають
Вибори завзяті,
Президента вибирають
Або депутатів.

Хоч кого б  не вибирали,
Шана все ж єдина,
Краще жити ще не стала,
В нас проста людина.

Господарювать не вмієм,
Щоб хоч як прожити,
Все на транші в нас надія,
Позики й кредити.

Все на шкереберть пішло,
Бідна Україна,
Не щастить нам, як назло,
Господарство гине.

Безробіття, бідність, злидні,
Чи  цього замало,
Мабуть ми цього всі гідні,
Самі вибирали.

Зато в нас свобода слова,
Оцього наїлись,
Всяких політичних шоу
Вдосталь надивились.

«Демократія» - все чути
Що за демократія?
Президентом можуть бути,
Тільки лиш багаті.

Тількі ті, що в себе мають
Більш,  як два мільйони,
Ті успішно подолають
Оці перегони.

Та скажіть, люди хороші,
Поясніть, будь ласка,
Де беруться такі гроші?
Для мене це казка.

В президенти усі пруться,
Розумні й не дуже,
Де, скажіть, вони беруться,
Нас усіх поплюжать.

Корумпованість навколо,
Беззаконня всюди.
Хто розірве оце коло,
Скажіть, добрі люди?