Над йшли Зелен свята

Клавдия Дмитрив
Надійшли Зелені свята-
Замаєна кожна хата:
В когось липа,явір , ясен,
Очерет – в цей день прекрасен.

Всі домівки зеленіють-
Шанувать свята уміють.
Дотримуються всіх традицій-
Замаєні і полиці.

Зелені свята раз у рік-
Знає жінка й чоловік.
Йдуть до церкви шану дати,
Свята три дні святкувати.

В кожній хаті у селі
Все у зелені в дворі.
Так вже йде впродовж віків:
Славить свято  ,хто хотів.

В цю недільну літню днину
Бачим в зелені й пташину,
Адже то велика втіха.
В селі в  зелені і стріха.

Люди радо йдуть до храму:
Бачим діток, бачим маму.
Прославляти Святу Трійцю
Дано  кожному вкраїнцю.

16.06.2019 р.