Лятна ваканция - Летние каникулы

Мария Шандуркова
Л я т н а   в а к а н ц и я

Лятната почивка
вече наближава,
с Борко и със Живка
чака ни забава.

Люлките, басейна,
бързи въртележки,
слънцето ще грейне
още по-горещо.

На палатка с тате,
с въдици и лодка,
риба сом и раци
ще ловим и готвим.

Колело ще карам,
топката ще ритам,
после на Балкана
с мама ще поскитам.

Под вълните морски
весел ще се гмуркам,
ягодките горски
сладичко ще хрупкам.

Мама щом я няма,
братчето ще пазя,
на реката двама
босички ще газим.

А пред Интернета
хич не ми се дреме,
ставайте момчета,
няма, няма време.

Лятото пристига
със игри чудесни,
чакайте ме книги,
ще чета наесен.

Мария Шандуркова (roshlichka)