Духу Святому

Наталия Нездешняя
Молитва Духу Святому :
Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.


Тихой мирностью приметно
Изливает ДУше свет
Совершается рассветно
С Богом Троицей  завет
И любовью в едненьи
Каждый Духом кто богат
Получает извещенье
Светлой радостью объят!

О приди! Вселися, ДУше!
Предочистив, освятив !
И соделай мир наш лучшим,
Тьму греха всю расточив!
Ты направь нас на благия
К покаянию пути!
ДУше Истины, помилуй!
Утешитешителю, спаси!