Лелеки

Лысенко Евгений Дмитриевич
Вигляне сонечко променем теплим,
півень голосистий покаже свій тембр.
Пташки вже співають мелодію серця,
а там в'юнки та тюльпани розкриються перші.
Спішать, летять, працюють комахи,
бджоли гудуть на гіллях понад дахом.
Прокинулись в нірці сіренькі, хвостаті.
Вони поміж хатою спішать по зернята.
Ось і з клубка показавсь носить чорненький,
лапками щось порпає їжачок маленький.
Ніжиться, грається, котик на сонці,
а за ним наглядає і песик в сторонці.
Та в небі тим синім, де хмари смугасті,
вертаються крилаті на батьківщину-матір.
І сум лиш проймає в цьому казковому раю,
що не всі вони повернулись до краю.