Як би я знав...

Нина Филипова
Як би я знав... Як би я зміг
Сам розібратися в тій правді;
Що є життя, що смерті мить,
Я би життя вибрав відразу
І сльози мамині зберіг.
І в мирі з совістею жив.

Як би я знав... Як би я зміг
Злочин від правди відділити,
Свою країну полюбити,
Якою полюбить не зміг;
Я би життя собі зберіг.
Я би зміг довго-довго жити.

Як би я знав... Як би я зміг...
Я би обняв за плечі брата
І з ним відкрито побалакав
Про те, чим дихає весь світ;
На Україні рівні всі...
Війна руйнує нашу хату...

Як би я знав... Як би я зміг...
Та я давно злетів на небо
І звідти бачу Незалежну,
І українцям всім кричу:
- Бережіть те, що ще не вмерло.
Бережіть тих, що ще живуть.