Не съм дулсинея!

Антонина Димитрова -Болгария
Аз няма да те чакам вкъщи.
Не искай да съм Дулсинея!
Не е такава мойта същност –
да съм смирена не умея!

Към теб посока ми чертае
върхът на копието бойно
през подлост, козни и забрани
за чест, свобoда и достойнство.

От битките ти страшен грохот
се носи още из Ла Манча.
В мен истински си, Дон Кихоте,
не е измислен Санчо Панса!

Но вместо с нежна страст и ласки,
да се домогвам аз до тебе,
развявам знаме в път опасен,
за да се бием до победа!
19.06.2019г.