Путы - Maja Panajotova

Юнона -М
Умышленно сплетенное ласс'о,
наброшено внезапно.
Их головы теперь – в одной петле.
Глаза в глаза.

Это не только дождь
их щеки превращает в лед.

И не одни слова
в движение приводят губы,
рождая странные созвучья.

Их пальцы стягивают петлю 'уже, 'уже...

Но в доме у повешенного
не вспоминают о веревке.








Touw /nederlands/

De opzettelijk gevlochten lasso,
plotseling uitgeworpen als een oogopslag,
houd hun hoofden in de lus bijeen;
Ze kijken elkaar aan van heel dichtbij

Het is niet alleen de regen, die
onder hun wimpers hun wangen
nog steiler doet lijken.

Het zijn niet alleen de woorden,
die hun lippen doen bewegen
en vreemde  klanken uit hun meedoen klinken

Hun vingers halen de lus nog nauwer aan.

Maar in het huis van die gehangen
spreekt men niet over het koord.


Maja Panajotova