Квантова заплутанiсть

Вита Вольна
А ми з тобою - всесвіту частинки,
зустрілись і заплутались колись,
та так сплелись, що навіть на хвилинку
не розлучитись нам, не розійтись.
       І навіть за сто тисяч кілометрів,
       де б ти не був і що б там не було:
       мороз чи спека, океан чи нетрі,
       я відчуваю рук твоїх тепло.
Якщо тривога серце твоє тисне,
все якось шкереберть і навскосяк,
я розумію це крізь час і відстань,
без скайпу й телефону, просто так.
       Хай заметіль і лід ніяк не  скресне,
       нема зв'язку і ти чомусь мовчиш,
       я нашу зустріч відчуваю серцем,
       бо знаю, що до мене ти летиш.

Якщо дві квантові частинки виявляються заплутаними (взаємозалежними), то реакція однієї частинки на зміну стану іншої є миттєвою і зв'язок між ними зберігається, навіть, якщо їх рознести в різні частини всесвіту. Можливо, квантова фізика якось впливає і на фізику людських відносин?