Wisnia

Татьяна Прит
Dla dziewczynek

Wisnia przepyszna
U babci w ogrodzie.
Oj mamusiu, oj tatusiu,
Nie jest grzeczna
Ta moja ciekawska uroda
Skoczylam przez kaluze,
Ubrudzilam raczki
I ulubiona sukienke.
Przeciez ja juz duza,
Chcialam babci pomoc
Zerwac wisienke.

Dla chlopczykow

Wisnia przepyszna
U babci w ogrodzie.
Oj mamusiu, oj tatusiu,
Nie jest grzeczna
Ta moja ciekawska uroda
Skoczylem przez kaluze,
Ubrudzilem raczki
I ulubione spodenki.
Przeciez jestem duzy,
Chcialem babci pomoc
Zerwac wisienke.


TAT Czerwiec 2019