Czarna porzeczka

Татьяна Прит
Czarna porzeczka
Na krzewie urosla.
Mama nazywa mnie
Malutkim dziobeczkiem.
Lecz ja wiem,
Ze jestem dorosla!
Zerwe te  czarne jagody.
Bede miala kolczyki.
Umaluje usta dla urody.
Ubiore mamusi buciki.
I powiem jej:
- Jestem dorosla,
Jestem czescia Ciebie,
Kaprysna, wyniosla.
I kocham Cie,
Jak sama siebie.
Moja najdrozsza,
Moja jedyna,
Najlepsza na swiecie
Kochana rodzina.

TAT 23.06.2019