Комаха

Лариса Даренская
Повертаються під вечір
Тато й син з рибалки
(До такого відпочинку
Хлопець звик ще змалку).

Мати з острахом і жахом
Дивиться на сина:
Чи ж ото яка комаха
Вкусила дитину:

-Що ж то так губа опухла,
Що не видно ока?
Чи тебе бджола вкусила?
Чи дістав ти вроки?!.
-Так, оса на писок сіла –
Лячно так було!
То ж татусь її щосили
Приложив веслом…