Капки

Росен Русев
КАПКИ
Автор: Р. Русев

Капки дъжд отмиват
премръзнали мисли от мен
в студеното време
и душата оголяла боли.

Глас в самота,
кънти тишина
и по стъклото вадички слизат,
а те няма до мен,
само дъждът се изсипва,
и земята пои.

Да се върнеш в дом под дъжда,
две топли ръце да те чакат,
на масата свещ,
две чаши
и червено щастие в тях,
звън, погледи, тишина
думи налели умора,
дъх топлина
и две длани
да рисуват мечти.

Сиви облаци, капки дъжд
и земя търсеща обич…