Козопасы

Любовь Иващенко-Сизых
                Х   Х   Х


Мне  интересна,  козопасы,
Моих  казачьих  предков  суть!
Характер не,  не  хведорасов,
Не  мистики  паршивой  суп.


Служили  воины  Краине,
Той,  что  обрали  гетьманА.
Чини, сімейні...
                Ні,  не  свині,
Ні,  не  льошкИ -
                не  сатана!


Якісь  двоюрідні  в  Канаду,
Від  злиднів,  мабуть,  подались,
І  прадіду  давали  раду
Ті,  що  в  країні  залишивсь.


Мій  батько,  в  рудниках  Норильську
Відбувш  архангельський  свій  строк,
Не  зміг  б  збрехать - турчинку  дійсно
Привіз з війни  мій  прадід...
                Брьох


Не  входив  до   програми  світу,
Що  дітям - м"яко -  заповів...
-Скасуй  цей  намір - побілити
Червоне й чорне! -
                просвітлив!


Веду  до  чього? -
                ще
                не  знаю,
Бо  грузну  в  перевіза  гмні,
Та  плачу,  бо  козак  конає,
Ногою  стрявши  в  стременІ...