Гьикьван гуьрчек аквада ам

Магомед Мирзоев Мирзой
Гьайиф чlугваз, накъвар алаз вилерал,
Фикирдиз къвез, хуравай рикl дар хьана.
Кьил эцигиз, агъуз хьана метlерал,
Заз рикlикай мадни ви хабар хьана.

Азабарни, элчlуьгъ хьанай, пар хьтин;
Ширин чанди кlевна гъамни, хажалат.
Лайлаяриз, мелекдиз ухшар хьтин,
Назик бала хвена вуна саламат.

Яшар хьанва, лугьуз мадни агъур я,
Физва йисар, ц1айлапан хьиз, куьлек хьиз;
Хурал аял дишегьлидин абур я,
Гьикьван гуьрчек аквада ам - Фелек хьиз!

Гъил къачурай пак къилихрин рикlери,
Йифен кьарай тахьай,аял кинериз!