Рано литом утрычком свитайе

Таиса Гамаюнова
Ох и рано литом
Утрычком свитайе,
А любов дивоча
Врэмэни нэ знае.

Мамка пырыд зорькой
Прыдримнула трошкы,
А я потэхэнько
Пырыйду порожкы.

Щоб ны скрыпнуть двэрьцой,
В сеньцях половыцой,
Прыдыржу щиколду
Из стола рушныцой.

А то може звякнуть -
Хоть тикай из хаты,
Як проснэця батько -
Ой, будэ ругаты.

А я наче мышкой
Проскользну в хатынку,
Тай прыляжу зразу
На свою пырынку.

КрОвать у виконця -
Витыр з ричкы дуйе -
А мини знаеця -
Наче хтось цылуйе.

Як мылэнькый наче
Рядом изо мною,
Прыгорнув тэхэнько
Нижною рукою.

Яж тилькэ от нёго -
Вся горю от ласкы -
Вин же в мэнэ сокил -
Прямо як из сказкы...

Вже зоря надвори
Розлылась по свиту,
А мини ны спыця -
Що ты зробыш литу ? !
 
28 07. 2019.