***

Наталия Макаревич
На схилах любого Дніпра.

Білявий берег обіймали зелені верби ,
Розпліта розкішні коси , відпускали
В води могутнього Дніпра!
В трояндах сонечко сідало
І де-не-де  човни плили ,
Тихенько пісню колискову
Зірки на землю донесли!
Софія в золоті стояла
На схилах любого Дніпра
І благодарственну молитву
Вечірня Богу віддала!
Повільно чистая водиця
Стишила швидкую ходу ,
Під дзвони церкви задрімала ,
Зіркам  шептала  : ‘’ Я вже сплю .’’