Волошкове поле

Клавдия Дмитрив
Волошкове поле,наче море,
Красива неповторна синя гладь.
Воно ж бо синьооке оте поле.
Біля краси цієї ти постій , присядь.

Волошкове поле , наче небо,
Небо , що  без краю і кінця.
Лину завжди  думкою до тебе,
Бо волошки є прекрасою вінця.

Волошкове поле, волошкове,
Ти красиве в вранішній росі,
Ти не просто поле,ти – казкове,
Ти неповторне у своїй красі.

Волошкове поле , мов палітра
Синіх і зелених кольорів.
Ти колишешся на крилах легковітру,
Й чути жайворонків в полі переспів.

Волошкове поле –це   плеяда,
Де волошок  безліч у  траві.
У тобі  -  хатинка шовкопряда,
Й коники зелені во главі.

Волошкове  поле  там , далеко,
Тулиться  до неба просто так,
А над ним літає все  лелека,
Й пролітає іноді  там шпак.

19.06.2019 р.