Дякую, червень

Наталия Рыбальская
Любий червень, подякую Вам
За солодкий ковток прохолоди!
Після спеки так рада вітрам,
Злива ж стала вінцем насолоди.

Десь занадто суворо вона
З пересердя ламала дерева.
Схаменулась,
    Затихла,
        Пішла,
По собі залишивши джерела,

Щоб земля напилась досхочу,
Ожила, стала свіжа, зелена...
Посміхаюсь і знов шепочу:
"Червень, дякую, друже шалений!"