Послание в будущее

Рина Гор
TO A POET A THOUSAND YEARS HENCE (отрывок)
James Elroy Flecker (1884 - 1915).

O, friend unseen, unborn, unknown
Student of our sweet English tongue,
Read out my words at night alone:
I was a poet, I was young.

Since I can never see your face,
And never shake you by the hand,
I send my soul through time and space
To greet you. You will understand

О, друг мой, еще не рожденный,
Ты учишь английский язык.
А ночью, во тьме утомленный,
К строкам одиноко приник.

Поэт я и молод душою,
Увидеть тебя не дано.
И руку твою своею рукою
Мне не пожать все равно.

Приветствую, друг незнакомый,
Надеюсь, меня ты поймешь!
И чрез время, порывом влекомый,
Ты эти строки прочтешь.