Карпати кличуть

Клавдия Дмитрив
Карпати кличуть , кличуть звідусіль,
І  манять всіх чудовою красою.
Вони прекрасні влітку  й в  заметіль,
Й потішать всіх Говерлою , горою.

Карпати кличуть , кличуть і  зовуть,
І дарувать  готові  насолоду.
В Карпатах  бере початок Прут,
Й Черемош всім покаже свою  вроду.

Карпати кличуть звуками трембіт,
Та й вівчарі готові  вигравати.
Росте в Карпатах  всюди вогнецвіт.
Чистим повітрям  раді напувати.

Карпати кличуть з радістю усіх,
Де падають на  землю  срібні  роси,
Де поранками дим клубочиться з-під стріх,
І  чуть  ,як   косарі  клепають коси.

Карпати кличуть , манять ще здаля,
Готові  ніжно  взять в  свої  обійми.
І  почуватись  в тих  обіймах  ,  мов  маля,
Але  душею  залишатимешся вільним.

28.06.2019 р.