Незалежна ад настрою...

Юрий Боровицкий
***
Незалежна ад настрою
Я пішу свае радкі –
То язмінам, то ракою,
То аерам – ля ракі.

Мой настрой жыве – у вершах,
Плача, як пялёсткі руж,
Ці маўчыць, як снегу неруш,
Ці дрыжыць – паверхняй луж.

Незалежнасць – гэта песня.
Хай жа спее – у грудзях
І зімой і напрадвесні
І ляціць, як вольны птах!

Трэцяга ліпеня 2019 г.