Якщо не буде хлiба

Алевтина Скорая
Якщо не буде хліба, чим буду годувати?
До кого йти по миру з порожньою рукою?
Не треба ти на панщині, у кого біля хати
Я сумувати буду з відвертістю отой?!

Нікому не потрібні у світі, на дорозі
Ще й на узбіччі люди ідуть собі сумні
У пана тільки добре, звітує світу вкотре,
Що Україна квітне, а ми у бур'яні.